x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul nu va accepta un acord "cu orice preț" pentru eliberarea ostaticilor

Israelul nu va accepta un acord "cu orice preț" pentru eliberarea ostaticilor

de Redacția Jurnalul    |    04 Feb 2024   •   22:05
Israelul nu va accepta un acord "cu orice preț" pentru eliberarea ostaticilor

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul nu este pregătit să accepte un acord cu orice preț pentru eliberarea ostaticilor deținuți de Hamas.

Comentariile au fost făcute în contextul în care acordul privind ostaticii amenință să divizeze cabinetul de dreapta al țării, potrivit Sky News.

"Eforturile de eliberare a ostaticilor continuă în permanență", a declarat Netanyahu: "Așa cum am subliniat și în cabinetul de securitate - nu vom fi de acord cu orice înțelegere și nici cu orice preț."

Săptămâna trecută, ministrul de extremă dreapta pentru securitate națională, Itamar Ben-Gvir, a scris pe X, fostul Twitter, că "un acord nesăbuit = desființarea guvernului".

Într-un interviu acordat Wall Street Journal, Ben-Gvir l-a susținut, de asemenea, în mod deschis pe Donald Trump și a declarat că răspunsul SUA ar fi "complet diferit" dacă acesta ar fi la putere.

Fără a-l numi direct pe Ben-Gvir, dl Netanyahu a respins comentariul, spunând: "Nu am nevoie de niciun fel de asistență în gestionarea relațiilor noastre cu SUA și cu comunitatea internațională, susținând în același timp cu fermitate interesele noastre naționale".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: netanyahu acord ostatici