x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata israeliană anunță uciderea unui comandant important al Hezbollah, Ismail Al-Zin

Armata israeliană anunță uciderea unui comandant important al Hezbollah, Ismail Al-Zin

de Redacția Jurnalul    |    31 Mar 2024   •   22:00
Armata israeliană anunță uciderea unui comandant important al Hezbollah, Ismail Al-Zin
Sursa foto: Hepta

Armata israeliană a anunțat că a ucis, duminică, un comandant Hezbollah într-un atac aerian asupra unui vehicul în Liban. Este vorba de Ismail Al-Zin, un comandant al unității de rachete antitanc a Forțelor Radwan ale Hezbollah, scrie Reuters.

„Al-Zin a fost o sursă semnificativă de cunoștințe în ceea ce privește rachetele antitanc și a fost responsabil pentru zeci de atacuri cu rachete antitanc împotriva civililor, comunităților și forțelor de securitate israeliene”, a transmis armata israeliană.

O sursă apropiată de Hezbollah a declarat că Al-Zin nu era o figură de rang înalt, dar a confirmat că făcea parte din unitatea sa de elită Radwan.

Israelul a ucis până în prezent aproximativ 25 de membri ai unității, inclusiv cel puțin trei comandanți, precum Wissma Tawil, un ofițer de rang înalt al Hezbollah, care a jucat un rol important în conducerea operațiunilor sale în sudul Libanului.

Hezbollah a început să lanseze rachete din vârfurile dealurilor și sate din sudul Libanului spre Israel la 8 octombrie, în sprijinul aliatului său palestinian Hamas.

Bombardamentele israeliene asupra Libanului au ucis aproape 270 de luptători Hezbollah, dar au ucis, de asemenea, aproximativ 50 de civili și au lovit atât UNIFIL, cât și armata libaneză.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: hezbollah Ismail Al-Zin