x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israel: Un băiat a descoperit o statuetă veche de 3.400 de ani

Israel: Un băiat a descoperit o statuetă veche de 3.400 de ani

26 Feb 2016   •   12:48
Israel: Un băiat a descoperit o statuetă veche de 3.400 de ani

Un băiat israelian de şapte ani a descoperit din întâmplare o statuetă veche de 3.400 ani, în timpul unei excursii cu prietenii la situl arheologic Tel Rehov, din nordul Israelului, relatează AFP şi publicaţia israeliană Jerusalem Post.

Ori Greenhut şi prietenii săi, însoţiţi de un adult, urcau o movilă din site-ul arheologic în aceasta săptămână, atunci când băiatul a descoperit o figurină de lut acoperită de pământ.

Figurina reprezenta o femeie nud cu contururi graţioase şi mâinile pe lângă corp şi a fost realizată prin presarea lutului într-o matriţă.

"Este tipică pentru cultura cananeeană a secolelor XV-XIII înaintea erei noastre", a declarat Amihai Mazar, profesor emerit la Universitatea Ebraică şi directorul săpăturilor arheologice de la Tel Rehov. Unii oameni de ştiinţă cred că aceste figurine reprezentau femei în carne şi oase, în timp ce alţii sunt de părere că este vorba de o reprezentare a zeiţei fertilităţii, Astarte, cunoscută din surse cananeene şi din Biblie, a completat el.

"Această figurină a aparţinut, fără îndoială, unui locuitor al oraşului Rehov, aflat la acel moment sub conducerea faraonilor egipteni", a explicat Mazar. AGERPRES

×