x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelienii vor mai mulţi bani şi case

Israelienii vor mai mulţi bani şi case

07 Aug 2011   •   21:00
Israelienii vor mai mulţi bani şi case

Nemultumiti de cresterea preturilor si a lipsei locuintelor, israelienii au organizat sambata un mars de protest fara precedent in istoria manifestatiilor pe teme sociale din aceasta tara, informeaza AFP. La Tel Aviv, potrivit unor surse diferite, au fost intre 200.000 si 300.000 de ma­nifestanti, iar la Ierusalim si in alte orase, intre 30.000 si 40.000.

Intr-o atmosfera de sarbatoare, arborand drapele israeliene si unele rosii, manifestantii de la Tel Aviv au scandat "Poporul cere dreptate sociala", "Poporul impotriva Guvernului" si "Dorim, imediat, un stat-providenta?".

Intr-o atmosfera de sarbatoare, ei au desfasurat bannere cu mesaje de solidaritate si un imens afis pe care era scris "Aici este Egiptul", o referinta la "primavara araba". Au cerut mai multe locuin­te la un cost cat mai scazut, majorarea salariului minim, impozitarea apartamentelor nelocuite si invatamant gratuit la toate nivelurile.

Deocamdata, premierul Benjamin Netanyahu le-a promis o echipa speciala care va raspunde solicitarilor lor dupa ce le va analiza.

×