x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul acuză direct Rusia de crime de război pentru prima dată

Israelul acuză direct Rusia de crime de război pentru prima dată

05 Apr 2022   •   22:30
Israelul acuză direct Rusia de crime de război pentru prima dată

Ministrul israelian de externe, Yair Lapid, a acuzat direct Rusia de crime de război, pentru prima dată.

Israelul a încercat să acționeze ca mediator de la invazia Ucrainei și a fost reținut în comentarii privitoare la acțiunile forțelor lui Vladimir Putin.

Cu toate acestea, ministrul israelian de externe Yair Lapid a calificat, marți, drept „crime de război" acțiunile Rusiei în Ucraina. Este pentru prima dată când face o astfel de afirmație cu privire la conflict, potrivit Sky News.

„Imaginile și mărturiile din Ucraina sunt îngrozitoare. Forțele rusești au comis crime de război împotriva unei populații civile lipsite de apărare. Condamn cu fermitate aceste crime de război", a declarat el.

The Guardian scrie că Yair Lapid a condamnat ferm „crimele de război" ale Rusiei în Ucraina, într-o declarație care intensifică criticile Israelului la adresa Rusiei de la invazia acesteia în Ucraina.

În cursul zilei de marți, premierul Naftali Bennett a condamnat uciderea civililor documentată în orașul ucrainean Bucea, dar nu a acuzat forțele ruse.

„Suntem șocați de priveliștile teribile de la Bucea - scene îngrozitoare - și le condamnăm. Suferința cetățenilor ucraineni este imensă, iar noi facem tot ce putem pentru a-i ajuta", a declarat Naftali Bennett.

(sursa: Mediafax)

×