x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul regretă un atac din Liban 

Israelul regretă un atac din Liban 

de Redacția Jurnalul    |    06 Dec 2023   •   12:15
Israelul regretă un atac din Liban 
Sursa foto: Hepta

Reprezentanții Forțelor de Apărare ale Israelului IDF au anunțat că „își exprimă regretul" în legătură cu un atac asupra Libanului care a afectat trupele libaneze, potrivit Sky News.

IDF nu a spus despre ce incident este vorba. Experții internaționali susțin că IDF se referă la bombardamentul israelian de marți în urma căruia un militar a murit și alți trei au fost răniți.

Forța de menținere a păcii a ONU în Liban, UNIFIL, a spus că a fost primul militar al armatei libaneze ucis în timpul ostilităților dintre Israel și Hamas.

„Forțele armate libaneze nu au fost ținta atacului. Forțele de apărare israeliene își exprimă regretul față de acest incident. Incidentul este în curs de revizuire", a precizat armata israeliană.

Militarul a murit în apropierea unui sat din sudul Libanului, a anunțat, marți, armata libaneză. Alți trei militari au fost răniți, aproape de granița cu Israelul, a adăugat sursa menționată.

Armata din Liban nu este implicată direct în conflictul dintre Israel și Hamas. Forțele israeliene și militanții Hezbollah fac frecvent schimb de focuri peste granița Israel-Liban.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Israel liban