x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul, pregătit să contracareze orice influență străină în alegeri

Israelul, pregătit să contracareze orice influență străină în alegeri

09 Ian 2019   •   17:38
Israelul, pregătit să contracareze orice influență străină în alegeri

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat miercuri că ţara sa este 'pregătită pentru orice scenariu' în contextul informaţiilor despre o posibilă 'intervenţie cibernetică' străină în cadrul alegerilor legislative preconizate să aibă loc la 9 aprilie în Israel, potrivit France Presse. 

'Israelul este pregătit să contracareze o intervenţie cibernetică, suntem pregătiţi de orice scenariu şi nicio ţară nu este mai pregătită ca noi', a declarat Benjamin Netanyahu într-o conferinţă de presă. 

Postul privat de televiziune Hadashot a relatat marţi că şeful Shin Bet, agenţia de securitate internă, a declarat că Israelul se pregăteşte de o intervenţie cibernetică în cursul alegerilor parlamentare din 9 aprilie. 

'Un stat străin intenţionează să intervină în viitoarele alegeri în Israel şi va interveni', le-a spus Nadav Argaman participanţilor la o reuniune cu uşile închise. 

'Nu ştiu în acest stadiu pentru cine sau împotriva cui', a afirmat el. 

Shin Bet a publicat marţi seara un comunicat în care se afirmă că Israelul are 'instrumente de localizare, supraveghere şi contracarare a tentativelor de influenţă străină, dacă ar exista'. 

'Sistemul de securitate din Israel poate asigura desfăşurarea unor alegeri libere şi democratice', a mai spus el. 

Rusia a negat miercuri speculaţiile potrivit cărora ea ar fi statul care ar intenţiona să se amestece în votul israelian. 

'Rusia nu s-a amestecat niciodată în alegerile din nicio ţară şi nu intenţionează s-o facă în viitor', a reacţionat la Moscova purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. 

Moscova este acuzată că a încercat să influenţeze mai multe alegeri în Europa în ultimul timp, precum şi alegerile prezidenţiale americane din 2016 prin campanii de dezinformare, notează AFP.

AGERPRES

×