x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul va redirecţiona 400.000 de turişti din Turcia în Bulgaria, din cauza conflictului din Gaza

Israelul va redirecţiona 400.000 de turişti din Turcia în Bulgaria, din cauza conflictului din Gaza

10 Iun 2010   •   00:00

Israelul va redirecţiona 400.000 de turişti din Turcia către Bulgaria, din cauza conflictului din Gaza, a declarat, joi, ministrul israelian pentru probleme sociale, Isaac Herzog, transmite Novinite.

"În urma înrăutăţirii relaţiilor cu Turcia, principala destinaţie pentru circa 400.000 dintre turiştii noştri, Bulgaria va fi în mod natural cea mai bună alternativă", a afirmat Herzog în timpul unei întâlniri oficiale cu omologul său bulgar Totiu Mladenov, potrivit Mediafax.

Herzog a făcut un apel guvernului bulgar să facă eforturi pentru promovarea Bulgariei în Israel.

"Sunt mulţi pensionari din Israel care merg în Grecia şi România. Ar fi natural ca apoi să viziteze Bulgaria. Varna este o destinaţie turistică foarte populară", a mai spus Herzog, adăugând că mulţi israelieni vizitează şi staţiuni de schi.

Herzog s-a întâlnit cu omologul său bulgar pentru a discuta cooperarea în domeniul social, urmând să fie actualizată o convenţie semnată în 2009.

Conflictul recent din Gaza, în care un comando isrelian a ocupat o navă care transporta ajutoare pentru palestinieni şi a ucis nouă cetăţeni turci a deteriorat relaţiile între Israel şi Turcia.

×
Subiecte în articol: redactie