x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia are în vedere înăsprirea restricțiilor la nivel național

Italia are în vedere înăsprirea restricțiilor la nivel național

17 Oct 2020   •   21:00
Italia are în vedere înăsprirea restricțiilor la nivel național

Italia are în vedere înăsprirea restricțiilor la nivel național ca răspuns la creșterea numărului de cazuri COVID-19, a declarat sâmbătă șeful regiunii Liguria, citat de Reuters.

Giovanni Toti a declarat că ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, s-a întâlnit sâmbătă cu autoritățile locale pentru a discuta noi măsuri.

Toti a scris pe Facebook că guvernul va cere școlilor să alterneze lecțiile online și în clase și le va indica companiilor să folosească mai mult munca la distanță.

El a spus că pentru moment nu vor fi aplicate restricții noaptea sau în baruri și restaurante.

Italia, prima țară europeană importantă care a fost lovită de COVID-19, a reușit să controleze extinderea coronavirusului până în vară, în urma unor restrcții majore timp de două luni. Dar infecțiile au crescut în ultimele săptămâni.

Italia a înregistrat 10.010 noi infecții vineri, potrivit ministerului sănătății, cel mai mare număr zilnic de la începutul epidemiei.

Țara are al doilea cel mai mare număr de morți din Europa după Marea Britanie, cu peste 36.000 de decese de la izbucnirea epidemiei, în februarie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: italia restricţii