x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ITALIA / Denunţ împotriva senatorului rasist

ITALIA / Denunţ împotriva senatorului rasist

de Carmen Plesa    |    07 Feb 2009   •   00:00
ITALIA / Denunţ împotriva senatorului rasist

Partidul românilor din Italia (PIR), prin preşedintele Giancarlo Germani, a făcut  ieri un denunţ împotriva senatorului italian Piergiorgio Stiffoni. Germani a cerut ca senatorul de la Lega Nord "să fie cercetat pentru instigare la ură rasială" şi s-a constituit ca parte civilă în proces.



"Mi-e ruşine, ca italian, de declaraţiile făcute de Stiffoni în privinţa unui popor care ne e prieten", a spus Germani.

Stiffoni a declarat miercuri că principala specializare a românilor este violul, că ţara noastră nu merită să fie în Europa şi că imigraţia venită din România e de cea mai joasă speţă. "Dacă un extraterestru ar coborî pe pământ şi m-ar întreba care e specializarea românilor, i-aş răspunde că violul", a declarat Stiffoni.

Declaraţiile sale, publicate în Gazzetino, au atras numeroase comentarii din partea cititorilor. Unii îi dau dreptate senatorului, alţii cred că declaraţiile acestuia sunt o ruşine, iar mulţi imigranţi sau italieni care trăiesc în România au sărit în apărarea românilor.

ITALIENII, FĂCUŢI "ASASINI ŞI PEDOFILI"
"Câţi italieni ajung în America fără să cunoască engleza şi după un an de stat acolo ştiu să scrie doar «hello»?... Sunteţi ultimii din Europa ca IQ. O spun statisticile (...), sunteţi ultimii la învăţat limbi străine (...) Aşa că încetaţi să mai judecaţi greşit şi puneţi-vă pe treabă ca să găsiţi soluţii pentru legile şi tribunalele voastre!", spune un cititor care susţine că este american.

"..când vor fi mai mulţi italieni decât români care vor lucra pentru Bill Gates, când va fi o altă universitate aleasă pentru NASA în loc de cea de la Iaşi, când vor fi mai mulţi studenţi italieni decât români aleşi pentru cercetări ştiinţifice.... atunci mai vorbim. Între timp, distracţie plăcută în lumea voastră de asasini şi pedofili!", spune un alt comentariu.

Pe site-ul "La Voce" din Italia este amintit că Spania are o atitudine total diferită faţă de imigranţii români: nu numai că relaţiile cu spaniolii de rând sunt foarte bune, dar Madridul nu uită să mulţumească românilor pentru contribuţia la dezvoltarea Spaniei.

×
Subiecte în articol: externe