x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia: Dispute verbale între Ligă și Mișcarea 5 Stele

Italia: Dispute verbale între Ligă și Mișcarea 5 Stele

19 Apr 2019   •   15:06
Italia: Dispute verbale între Ligă și Mișcarea 5 Stele

Partidul italian Liga ameninţă să doboare guvernul, în contextul scandalului de corupţie în care este implicat unul din responsabilii săi, a denunţat vineri Mişcarea 5 Stele, partenerul Ligii în coaliţia guvernamentală de la Roma, relatează Reuters.

Liderul Ligii, vicepremierul şi ministrul de interne Matteo Salvini, s-a grăbit să respingă această acuzaţie, însă disputa a scos în evidenţă deteriorarea serioasă a relaţiilor dintre cei doi parteneri de coaliţie, în perspectiva alegerilor europarlamentare de luna viitoare.

Disputa a izbucnit după ce joi un consilier economic al lui Salvini, Armando Siri, a fost pus oficial sub anchetă sub suspiciunea că a primit mită pentru a susţine interesele unor companii din sfera energiilor regenerabile.

Siri, subsecretar în Ministerul Transporturilor, a respins acuzaţiile, dar ministrul transporturilor, Danilo Toninelli, membru al Mişcării 5 Stele, l-a suspendat imediat din funcţiile sale în minister până la clarificarea situaţiei.

Această măsură a înfuriat Liga şi a dus la schimburi verbale aprinse între cei doi parteneri de coaliţie, care au reuşit să creeze un guvern insolit după alegerile legislative din mai anul trecut, încheiate fără un rezultat concludent.

"Şi astăzi Liga ameninţă să doboare guvernul... Sunt realmente stupefiat", a mărturisit pe Facebook liderul M5S, Luigi Di Maio, acuzându-şi partenerul de coaliţie că acţionează într-un mod iresponsabil.

Siri nu a comentat deocamdată, dar Salvini a reacţionat cu un comunicat în care subliniază că partidul său "vrea să guverneze bine şi mult, în interesul italienilor". "Preocupările privind o criză guvernamentală sunt doar în capul lui Di Maio", a conchis vicepremierul.

AGERPRES

×