x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia. Dozatoare cu apă sfinţită, împotriva gripei porcine

Italia. Dozatoare cu apă sfinţită, împotriva gripei porcine

12 Noi 2009   •   00:00
Italia. Dozatoare cu apă sfinţită, împotriva gripei porcine

De teama gripei porcine, mai multe biserici din Italia au instalat automate de apă sfinţită. Privită la început cu surprindere, ulterior, ideea a fost primită cu entuziasm şi bucurie de oameni. "Este extraordinar! Este cel mai potrivit lucru pentru aceste vremuri", a afirmat o enoriaşă.



Izbucnirea epidemiei de A H1N1 i-a forţat pe reprezentanţii mai multor biserici să renunţe la tradiţionalele recipitente, în care enoriaşii îşi scufundau mâna ca să atingă apa sfinţită, relatează BBC. Noile dispozitive funcţionează ca nişte dozatoare, iar în momentul când apropii mâna începe să curgă apa.

"A fost o noutate destul de mare. La început oamenii au fost un pic surprinşi de această inovaţie tehnologică. Ulterior, însă, au privit-o cu mult entuziasm şi bucurie", a precizat Luciano Marabese, inventatorul dozatorului.
"Este extraordinar! Graţie acestei invenţii nu ne mai facem griji din cauza posibilităţii de contaminare cu gripa nouă. Este cel mai potrivit lucru pentru aceste vremuri", a afirmat o enoriaşă.

Preotul care a adus dozatoarele în biserică spune că ideea i-a venit după ce multe lăcaşuri de cult intenţionau să nu mai ofere apă sfinţită credincioşilor, de teama epidemiei de gripă. 30 de oameni au murit în Italia din cauza gripei noi.

×
Subiecte în articol: externe