x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia: Români arestaţi pentru că au încercat să mituiască poliţişti

Italia: Români arestaţi pentru că au încercat să mituiască poliţişti

de Carmen Plesa    |    27 Apr 2010   •   00:00

Doi şoferi de 35 şi 55 de ani au fost arestaţi ieri de poliţia italiană pentru instigare la corupţie.



O patrulă de poliţie i-a oprit pe români pe Autostrada A10, în zona Vado Ligure, după ce trei maşini au fost implicate într-un incident auto. Unul dintre autoturisme era un microbuz cu remorcă, la volanul căruia se afla Ioan Danilă. Tot la bordul acestei maşini se afla şi cel de-al doilea român arestat, Constantin Stuparu, ce urma să-l înlocuiască pe primul şofer, pe traseu.

După ce au făcut constatările pentru accident, poliţiştii i-au cerut actele şoferului român şi au remarcat anumite nereguli, printre care şi faptul că nu avea autorizaţie europeană pentru transport de mărfuri. Adăugat la faptul că maşina românească făcuse şi o depăşire interzisă, care dusese la incidentul auto, şoferul ar fi trebuit să plătească o amendă de 2.000 de euro, iar vehiculul ar fi fost oprit trei luni de la circulaţie.

Văzând că nu pot să-i convingă pe poliţişti cu rugăminţi, unul dintre români a scos 400 de euro, în bancnote de câte 50, şi le-a înmânat şefului patrulei, rugându-l să ia banii şi să-i lase să plece.
Bancnotele au fost confiscate pentru a servi drept probă, iar cei doi români au fost conduşi în arest.

×
Subiecte în articol: externe