x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia - Romănii acuză MAE de indiferenţă

Italia - Romănii acuză MAE de indiferenţă

de Irina Cristea    |    04 Sep 2007   •   00:00

Asociaţia Romănilor din Italia cere desfiinţarea Departamentului Relaţiilor pentru Romănii de Pretutindeni (DRRP) din Ministerul Afacerilor Externe şi o anchetă guvernamentală şi parlamentară la Ambasada Romăniei din Roma pentru nerespectarea obligaţiilor instituţionale.






Asociaţia Romănilor din Italia cere desfiinţarea Departamentului Relaţiilor pentru Romănii de Pretutindeni (DRRP) din Ministerul Afacerilor Externe şi o anchetă guvernamentală şi parlamentară la Ambasada Romăniei din Roma pentru nerespectarea obligaţiilor instituţionale. Potrivit Rompres, asociaţia consideră că DRRP este "inactiv şi indiferent la problemele romănilor şi la acţiunile acestora" şi a trimis scrisori in acest sens preşedintelui Romăniei, premierului, ministrului de Externe şi preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului.


PASIVI. Preşedintele Asociaţiei, Eugen Terteleac, acuză DRRP şi Ambasada Romăniei că dau dovadă de pasivitate in legătură cu problemele de imagine pe care le au romănii din Italia ca urmare a unor infracţiuni comise de unii concetăţeni.
"Imaginea romănilor este in cădere liberă, romănii muncesc la negru şi sunt nedreptăţiţi de patroni, creşte exponenţial numărul accidentelor de muncă, dar DRRP nu este interesat de acest lucru.(...) In Italia, ambasada «nu se bagă», personalul consulatului şi cel al ambasadei nu iau atitudine", se arată in scrisoarea deschisă.


Preşedintele Asociaţiei a conchis că, pe fondul creşterii acuzaţiilor la adresa romănilor din Italia, poate că ar trebui infiinţată o celulă de criză care să reacţioneze imediat.

×
Subiecte în articol: externe