x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ITALIA/Site-uri antiromâni

ITALIA/Site-uri antiromâni

de Carmen Plesa    |    03 Feb 2009   •   00:00

Site-uri italiene antiromâni, un nou atac cu grenadă artizanală, un parlamentar italian ameninţat – sunt numai câteva aspecte ale atmosferei rasiste din Peninsulă.

Un bar ţinut de o româncă şi aflat la 5 kilometri de Guidonia, unde patru români au fost arestaţi sub acuzaţia că au violat o italiancă, a fost atacat la sfârşitul săptămânii cu o grenadă artizanală. Este al treilea atac de acest tip care se întâmplă după prinderea grupului de români acuzaţi de viol. Un dispozitiv asemănător a distrus săptămâna trecută faţada unei măcelării a cărei patron este Adrian Nichifor, iar un cocteil Molotov a aterizat la picioarele clienţilor dintr-un bar ţinut de altă româncă.

Pe diverse site-uri au apărut comunităţi care instigă la rasism, cer pedepsirea românilor în general şi a celor vinovaţi de violul de la Guidonia, în mod special. Parlamentarul italian Rita Bernardini, care a declarat că românii acuzaţi de violul de la periferia Romei au fost bătuţi, a primit numeroase mesaje de ameninţare. Unul dintre expeditori îi doreşte radicalei Bernardini să fie şi ea violată.

“Ciudat că aceste lucruri nu se întâmplă atunci când violatorii sunt italieni (ceea ce se întâmplă în 90% din cazuri) sau când victima e o imigrantă”, comentează un jurnalist italian reacţiile rasiste din rândul concetăţenilor săi.

×
Subiecte în articol: externe