x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italiancă antifascistă, dusă în lanțuri într-un tribunal maghiar. Imaginea șocantă a stârnit proteste

Italiancă antifascistă, dusă în lanțuri într-un tribunal maghiar. Imaginea șocantă a stârnit proteste

de Redacția Jurnalul    |    01 Feb 2024   •   00:20
Italiancă antifascistă, dusă în lanțuri într-un tribunal maghiar. Imaginea șocantă a stârnit proteste
Sursa foto: X/ Pietro Bartolo

O italiancă legată în lanțuri în timp ce se prezenta într-un tribunal ungar a stârnit indignare în Italia. Este vorba despre o activistă care a fost arestată la Budapesta anul trecut, fiind acuzată că a fost implicată în atacuri împotriva participanților la o ceremonie, potrivit Sky News.

Ilaria Salis, o activistă antifascistă, a fost arestată la Budapesta anul trecut, fiind suspectată că a fost implicată în atacuri împotriva participanților la evenimentul Ziua de Onoare din Ungaria.

La tribunal, Salis a fost dusă de un gardian care o ținea legată de un lanț. Acesta era prins de mâna femeii care avea și picioarele încătușate, limitându-i mișcarea.

Guvernul italian susține că au fost „condiții umilitoare”, iar premierul italian Giorgia Meloni a vorbit cu omologul său maghiar Viktor Orban despre detenția lui Salis. De asemenea, Ministerul de Externe italian i-a cerut ambasadorului să înainteze un protest.

În fiecare an, pe 11 februarie, zeci de neo-naziști marchează Ziua de Onoare. Este vorba despre momentul în care forțele naziste și militarii maghiari au înfruntat Armata Roșie la Budapesta.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

 

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ilaria Salis lanturi Ungaria proteste