x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iulia Timoşenko a împlinit 51 de ani. Susţinătorii au sărbătorit-o în faţa închisorii

Iulia Timoşenko a împlinit 51 de ani. Susţinătorii au sărbătorit-o în faţa închisorii

28 Noi 2011   •   07:53
Iulia Timoşenko a împlinit 51 de ani. Susţinătorii au sărbătorit-o în faţa închisorii

Mii de sustinatori ai fostului premier ucrainean Iulia Timosenko au venit duminica in fata inchisorii unde este detinuta fosta sefa a Guvernului, pentru o serenada cu ocazia aniversarii sale. Fanii au sarbatorit-o cu flori si numeroase mesaje de sustinere. Timosenko a implinit 51 de ani.

Sute de fani cu buchete mari de flori s-au strans in spatele unei bariere metalice, in fata intrarii in cladire, in timp ce alti sustinatori au lipit carduri cu urari in forma de inima pe un zid al inchisorii, noteaza Mediafax. In plus, numerosi muzicieni cunoscuti din Ucraina au cantat pe o mica scena ridicata in apropierea centrului de detentie.

Incarcerata din august, Iulia Timosenko a fost condamnata in octombrie la sapte ani de inchisoare pentru ca a incheiat, in 2009, pe vremea cand era premier, acorduri in domeniul gazelor cu Rusia, considerate defavorabile tarii sale. Ea a negat intotdeauna aceste acuzatii, denuntand motivatia lor politica.

"Chiar si in spatele gratiilor, in conditii inumane, Timosenko isi continua lupta", a declarat adjunctul fostului premier, Oleksandr Turcinov, aflat printre manifestanti.

"Ii doresc sanatate", a afirmat la randul sau fiica lui Timosenko, Evghenia Carr.

×