x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iulia Timoşenko n-are nevoie de doctor pentru că e ... frumoasă

Iulia Timoşenko n-are nevoie de doctor pentru că e ... frumoasă

de Sînziana Stancu    |    22 Aug 2011   •   20:23
Iulia Timoşenko n-are nevoie de doctor pentru că e ... frumoasă

Protagosnista a Revolutiei Portocalii prin care Ucraina a facut primul pas catre democratie, Iulia Tomosenko, fost prim-ministru, a cerut astazi (luni, n.r.) judecatorului sa fie consultata "de urgenta' de catre medicul ei personal. In cereea adresata instantei, Timosenko cere sa i se aduca "de urgenta un medic si o asistenta' in care ea "are incredere', pentru a o consulta "de urgenta' deoarece are "in continuare are simptomele unei boli misterioase'.

Judecatorul Rodion Kireev i-a respins cererea, iar unul dintre procurori, Lilia Frolova, a facut, adresandu-se presei, o remarca zeflemitoare la adresa lui Timosenko, spunand ca ea "este o femeie frumoasa' si ca "nu a remarcat nici o schimbare pe fata ei', din contra, "arata foarte bine', sugerand astfel ca Timosenko nu are nevoie sa fie consultata de medicul sau personal.

Dar Timosenko refuza in continuare sa fie examinata de medicii desemnati de administratia penitenciara, iar unul dintre avocatii ei declarat joi ca ea ar suferi de o boala misterioasa. Deputatul Oleksandr Turcinov, omul de incredere al lui Timosenko, a declarat ca "i-au aparut pe tot corpul" niste "vanatai" provocate de vase de sange sparte, iar alti deputati apropiati ei au declarat presei ca ea ar putea suferi de o intoxicatie provocata de otrava pentru sobolani folosita la deratizarea centrului de detentie in care se afla.

Starea de sanatate a lui Timosenko a ingrijorat si Uniunea Europeana, care a cerut vineri Kievului sa organizeze un examen medical "independent".

Iulia Timosenko este judecata de la 24 iunie pentru depasirea atributiilor sale de premier, in 2009, cand a autorizat, fara aprobarea Guvernului, semnarea de contracte pentru importul de gaze naturale rusesti la un pret prea mare si dezavantajos pentru Kiev, reaminteste AFP. Ea a denuntat acuzatiile ca fiind masuri de reprimare politica orchestrate, in opinia sa, de adversarul sau, presedintele ucrainean Viktor Ianukovici.

×