x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iulia Timoşenko va fi judecată pentru omor, anunţă procurorii din Ucraina

Iulia Timoşenko va fi judecată pentru omor, anunţă procurorii din Ucraina

18 Iun 2012   •   15:42
Iulia Timoşenko va fi judecată pentru omor, anunţă procurorii din Ucraina

Fostul premier al Ucrainei, Iulia Timosenko, va fi judecata pentru implicare intr-un omor, au anuntat procurorii din aceasta tara, afirmand ca au gasit dovezi care o incrimineaza in cazul unui asasinat comis in urma cu 16 ani, informeaza Associated Press.

Timosenko a fost condamnata anul trecut pentru abuz in serviciu, in cadrul negocierilor de vanzare de gaz cu Rusia. Timosenko spune insa ca este o victima a vechiului ei adversar politic, actualul presedinte Viktor Ianukovici, care ar fi aranjat inchiderea ei pentru a o elimina din cursa electorala.

Adjunctul procurorului general, Renat Kuzmin, a declarat intr-un interviu pentru publicatia Kommersant, ca Timosenko ar fi fost implicata in asasinarea omului de afaceri Yevhen Shcherban, de acum 16 ani.

Shcherban a fost impuscat mortal intr-un aeroport, alaturi de sotia sa. Kuzmin spune ca au aparut dovezi si martori care au declarat ca omorul ar fi fost comandat de

Timosenko, care ar fi platit asasinatul prin intermediul firmelor pe care le controla.
"Avem suficiente dovezi care o implica pe Timosenko in crima. Vom formula acuzatii oficiale", a spus Kuzmin.

Tabara lui Timosenko a negat vehement acuzatiile, afirmand ca totul este un plan al presedintelui Ianukovici de a-si elimina oponentii.

"Ucraina este condusa de un dictator care isi asmute servitorii impotriva tuturor celor care au curajul de a deschide gura si a denunta alunecarea tarii intr-un abis criminal", se arata intr-o declaratie a partidului fostului premier.

Incarcerarea lui Timosenko a dus la racirea relatiilor dintre Ucraina si Occident.
Uniunea Europeana a incetat negocierile cu Ucraina, care erau menite pentru a pregati o eventuala integrare a tarii.

Luna trecuta, mai multi sefi de stat din UE au refuzat sa participe la un summit regional gazduit de Kiev. De asemenea, au fost refuzate si invitatiile la meciurile gazduite de Ucraina la Euro 2012.

×
Subiecte în articol: viktor ianukovici Iulia Timoşenko