x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iuşcenko vrea să transforme Insula Şerpilor în off-shore

Iuşcenko vrea să transforme Insula Şerpilor în off-shore

de Sînziana Stancu    |    16 Ian 2008   •   00:00

Preşedintele Ucrainei, Viktor Iuşcenko, a semnat un decret privind transformarea Insulei Şerpilor în zonă economică liberă, informează pagina electronică a ziarului rus Izvestia, citat de Mediafax.

DECRET

 

Preşedintele Ucrainei, Viktor Iuşcenko, a semnat un decret privind transformarea Insulei Şerpilor în zonă economică liberă, informează pagina electronică a ziarului rus Izvestia, citat de Mediafax. Decretul prevede şi continuarea dezvoltării infrastructurii şi a activităţilor economice de pe insulă, dar şi exploatarea resurselor de pe platoul continental. “Trebuie să formulăm un plan eficient pentru implementarea unor proiecte pe insulă. Spre exemplu, nu ar trebui să dureze mai mult de zece luni să concepem un proiect pentru producerea de energie”, a spus Iuşcenko, sugerând crearea unui consiliu local şi chiar dezvoltarea unor proiecte turistice. El a mai declarat că preşedintele Traian Băsescu trebuie să “viziteze imediat această insulă şi să afle la faţa locului care sunt planurile de dezvoltare a acesteia”.

 

DIVERGENŢE. România şi Ucraina au divergenţe în ceea ce priveşte Insula Şerpilor şi delimitarea platoului continental. La 16 septembrie 2004, România a sesizat instanţa de la Haga cu o cerere de iniţiere a procedurilor în vederea soluţionării problematicii delimitării platoului continental şi a zonelor economice exclusive ale României şi Ucrainei în Marea Neagră. (S.S.)

EXPLOZIE - Atentat anti-American în Liban

 

O explozie a avut astăzi loc într-un cartier creştin din nordul capitalei Libanului, Beirut. Un post de televiziune libanez susţine că deflagraţia s-ar fi soldat cu trei morţi şi 10 răniţi, iar deflagraţia a avariat o maşină a Ambasadei Statelor Unite. Ambasada americană a declarat că, deocamdată, nu are date suficiente în acest sens, şi a precizat că, în vehiculul ce a fost ţinta bombei, se aflau numai civili libanezi. Atentatul coincide cu vizita preşedintelui american George Bush în Orientul Mijlociu. Deocamdată nu se cunoaşte identitatea victimelor sau cauza exploziei.

 

×
Subiecte în articol: externe