x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A jefuit banca cerând doar un dolar. Care a fost motivaţia bărbatului

A jefuit banca cerând doar un dolar. Care a fost motivaţia bărbatului

28 Aug 2013   •   11:57
A jefuit banca cerând doar un dolar. Care a fost motivaţia bărbatului

Timothy Dean Alsip, un american de 50 de ani din Portland, Oregon, a fost arestat de poliţişti în holul unei bănci pe care tocmai o jefuise cerând un singur dolar.

Bărbatul, care nu are casă şi doarme pe străzi, spune că vrea să intre la închisoare pentru a beneficia de asistenţă medicală gratuită de care nu poate avea parte în libertate, lipsindu-i asigurarea medicală.

Mark Nikolai, poliţistul care s-a ocupat de caz, spune că bărbatul a intrat în sediul unei bănci, în seara de 23 august, cu un bilet pe care scria: "Acesta este un jaf. Daţi-mi un dolar".

Funcţionarii băncii s-au conformat, după care Alsip s-a aşezat pe un scaun şi a aşteptat în linişte să vină poliţia.

Acuzat iniţial pentru jaf şi furt, bărbatul va fi judecat acum doar pentru furt. Alsip a rămas în puşcărie, pentru că nu-şi poate permite să plătească cauţiunea de 40.000 de dolari.

Există mărturii că Alsip, care nu are antecedente penale, s-a purtat ciudat în zilele de dinaintea jafului, cerând ajutorul oamenilor străini şi sunând la numărul de urgenţă pentru a se plânge de probleme medicale inexistente.

Alsip nu este primul american care alege să meargă voluntar la închisoare pentru a beneficia de tratament medical. Acum doi ani, James Verone, un bărbat de 59 de ani din Carolina de Nord a jefuit o bancă tot pentru un dolar pentru a putea fi tratat gratuit în închisoare. 

×
Subiecte în articol: jaf furt inchisoare