x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jaful verii în Italia: 11 milioane de euro

Jaful verii în Italia: 11 milioane de euro

09 Aug 2009   •   00:00

O prinţesă saudită şi un bogat întreprinzător marocan au fost jefuiţi în ultimele zile în Sardinia, în două hoteluri diferite, hoţii furând bani şi bijuterii aparţinând prinţesei în valoare totală de 11 milioane de euro, a relatat presa italiană, citată duminică de AFP.



"Hoţii au folosit un şperaclu. În zece minute, la ora cinei şi fără a face zgomot, ei au reuşit să demonteze şi să fure seiful dintr-un apartament ocupat de fiica viceregelui Arabiei Saudite. Lovitura perfectă: un furt de 11 milioane de euro", a scris cotidianul La Stampa, proprietate a grupului Fiat. Seiful nu era fixat decât cu silicon de pereţii în care era încastrat. Potrivit cotidianului de stânga La Repubblica, acest furt "s-a transformat în incident diplomatic". "Un consilier militar al Ambasadei Saudite a ajuns în Sardinia şi cazul este cercetat de serviciile secrete italiene şi de diplomaţiile celor două ţări", adaugă La Repubblica.

Omul de afaceri marocan a fost jefuit într-un alt hotel de lux din Costa Smeralda, zona cea mai selectă a Sardiniei, unde premierul italian, Silvio Berlusconi, deţine o vilă somptuoasă. A fost folosit acelaşi mod de operare: seiful, conţinând aproximativ 150.000 de euro în bijuterii şi bani, a fost desprins de pe zid.

Jafurile au fost comise în cursul săptămânii în două hoteluri aparţinând aceluiaşi lanţ, Iti Hotels. Anchetatorii suspectează o bandă de hoţi specializaţi, provenind probabil din străinătate, ajutaţi la faţa locului de cineva care lucra în cele două hoteluri.

O a treia lovitură a fost dată într-un hotel de lux din Portofino, pe coasta nord-vestică a Italiei, unde unui director german i s-a furat din cameră seiful conţinând bijuterii în valoare de un milion de euro şi 3.000 de euro în numerar, după cum a relatat cotidianul Corriere della Sera. (MFM)
 

×
Subiecte în articol: externe