x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia: cozi la alimente, apă, benzină, pene de curent

Japonia: cozi la alimente, apă, benzină, pene de curent

13 Mar 2011   •   14:55

Stocurile de alimente şi benzine sunt pe punctul de a fi epuizate în Sendai, oraşul cel mai apropiat de epicentrul cutremurului ce a avut loc vineri în Japonia.

Cozi lungi la magazinele de alimente şi benzinării s-au înregistrat duminică în Japonia, la două zile după seismul devastator soldat cu sute de morţi şi mii de dispăruţi.

Stocurile de alimente şi benzine sunt pe punctul de a fi epuizate în Sendai, cel mai apropiat oraş de epicentru. Cei care au supravieţuit cutremurului şi au ales să rămână în oraş au stat şi două ore la cozi în supermarketuri, potrivit CNN. "Nici nu ştiu cât de mult au aşteptat pentru a lua benzină, în condiţiile în care la benzinării pompele sunt operate manual, pentru că nu este curent electric", a scris un martor ocular pe site-ul CNN.

Şcolile şi spitalele din Sendai s-au transformat în adăposturi, iar voluntari împart sticle de apă.

La Tokyo, situat la circa 320 de kilometri mai la sud, temerile privind pene de curent au determinat populaţia să încerce să cumpere cât mai multe lanterne. "Cred că seara trecută a fost ceva la ştiri despre o pană de curent, pentru că atunci când am mers, împreună cu prietenul meu, să încercăm să cumpărăm lanterne, stocurile erau epuizate peste tot", a declara Jessica Tekawa, în vârstă de 26 de ani, pentru CNN.
Ea a precizat că nici apă nu se mai găseşte în magazine, după informaţii privind o posibilă contaminare a sistemului de distribuţie a apei.

Guvernul a anunţat că, începând de luni, alimentarea cu curent electric va fi întreruptă temporar în unele regiuni, inclusiv la Tokyo, pentru a economisi energie.

×
Subiecte în articol: cutremur japonia