x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia, dispusă să cumpere eurobonduri pentru salvarea Greciei.

Japonia, dispusă să cumpere eurobonduri pentru salvarea Greciei.

21 Iun 2011   •   08:08
Japonia, dispusă să cumpere eurobonduri pentru salvarea Greciei.

Ministrul japonez de finante, Yoshihiko Noda, a dat astazi unda verde unei noi operatiuni de cumparare de bonduri din zona euro pentru salvarea Greciei. Japonia a mai facut astfel de operatiuni in cazul Portugaliei sau Irlandei, informeaza agentia Kyodo, citata de Agerpres.

"Credem ca Japonia a putut sa contribuie la stabilitatea financiara in Europa prin cumpararea de datorii de la Fondul European de Stabilitate Financiara (EFSF)", a afirmat Noda, in legatura cu achizitia de bonduri din zona euro in ianuarie si iunie pentru a sprijini Irlanda si Portugalia.

"Ne-ar placea sa continuam sa dam astfel de raspunsuri", a adaugat acesta.

In timp ce Uniunea Europeana si Fondul Monetar International analizeaza termenii unui nou imprumut pentru Grecia, Noda a avut discutii telefonice cu restul ministrilor de finante din G7, grupul celor mai industrializate sapte state ale lumii, dar a evitat sa dea amanunte in legatura cu acestea.

Saptamana trecuta, Japonia a cumparat bonduri in valoare de 1,1 miliarde euro emise de EFSF pentru prima parte a planului de asistenta pentru Portugalia, adica 20% din totalul emisiunii.

In plus, in ianuarie, a cumparat un procent similar, pentru cinci miliarde euro, din emisiunea de bonduri emisa de EFSF pentru a sprijini salvarea Irlandei.

×
Subiecte în articol: grecia finante japonia zona euro bonduri