x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia donează 1,8 milioane dolari către UNICEF pentru a sprijini copiii și familiile din Ucraina

Japonia donează 1,8 milioane dolari către UNICEF pentru a sprijini copiii și familiile din Ucraina

14 Apr 2022   •   21:30
Japonia donează 1,8 milioane dolari către UNICEF pentru a sprijini copiii și familiile din Ucraina

Hiroshi Ueda, Ambasadorul Japoniei în România, împreună cu Pieter Bult, reprezentantul UNICEF în România, au vizitat, joi, centrul Blue Dot din Brașov, unde sunt refugiați din Ucraina. Guvernul japonez donează 1,8 milioane de dolari către UNICEF, pentru sprijinul acestor persoane.

Guvernul Japoniei donează 1.792.800 de dolari către UNICEF în România pentru a sprijini activitatea de susținere a copiilor și familiilor din Ucraina care fug din calea războiului. Hiroshi Ueda, Ambasadorul Japoniei în România, împreună cu Pieter Bult, reprezentantul UNICEF în România, au vizitat, joi, centrul Blue Dot din Brașov.

Blue Dots (Punctele Albastre) sunt centre de sprijin dedicate copiilor refugiați și familiilor și reprezintă un model integrat care se axează pe nevoile imediate ale copiilor și femeilor. Blue Dots au la bază sistemul de protecție național al statului și sunt conectate la sistemele și serviciile naționale și locale de referire către sprijin specializat.

Centrele Blue Dot includ spații dedicate copiilor care oferă servicii integrate, inclusiv reîntregirea familiei și restabilirea legăturilor familiale, birouri de informare și consiliere, înregistrarea celor mai vulnerabili, spații dedicate mamelor și bebelușilor/copiilor de vârste mici, sprijin psihologic și un prim ajutor pentru igienă, sănătate și alimentație, precum și servicii juridice de bază, servicii de trimitere către asistență specializată pentru cazurile de violență sau afecțiuni medicale, etc. În centrele Blue Dot sunt disponibile pături, haine groase, kituri sanitare, jucării, precum și produse de igienă și hrană pentru bebeluși.

„Datorită generoasei contribuții a guvernului japonez, UNICEF și partenerii săi vor putea extinde intervențiile pe teritoriul României și în regiune pentru a sprijini copiii și familiile refugiate din Ucraina. Zeci de mii de copii ucraineni sunt acum în România, din cele peste două milioane de copii care au părăsit Ucraina, iar alte milioane de copiii sunt strămutați pe teritoriul Ucrainei. Copiii care fug din calea războiului au nevoie de protecție și de servicii esențiale acum, dar și pe termen lung. Suntem recunoscători guvernului japonez pentru sprijinul acordat“, a spus Pieter Bult, reprezentantul UNICEF în România.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: UNICEF