x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Instanță din Japonia: Interzicerea căsătoriilor între persoane de același sex este neconstituțională

Instanță din Japonia: Interzicerea căsătoriilor între persoane de același sex este neconstituțională

de Redacția Jurnalul    |    30 Mai 2023   •   12:15
Instanță din Japonia: Interzicerea căsătoriilor între persoane de același sex este neconstituțională
Sursa foto: Kuzma/Getty Images/iStockphoto

O instanță din Japonia a decis că interzicerea căsătoriilor între persoane de același sex este neconstituțională, potrivit Reuters.

Decizia a fost luată marți și reprezintă un pas simbolic, Japonia fiind singura națiune din G7 care nu are cadru legislativ pentru căsătoriile între persoane de același sex.

Hotărârea Tribunalului districtual din Nagoya nu reprezintă o premieră. În total, sunt patru instanțe care au constatat că interdicția privind căsătoriile între persoane de același sex este neconstituțională. Decizia ar putea da un nou impuls eforturilor pentru realizarea egalității în materie de căsătorie.

Deși sondajele de opinie arată că populația în proporție de 70% susține căsătoria între persoane de același sex, Partidul Liberal Democrat (PLD), aflat la guvernare, se pronunță împotriva acesteia.

Peste 300 de municipalități japoneze permit cuplurilor de același sex să încheie acorduri de parteneriat, acoperind aproximativ 65% din populație. Însă drepturile sunt limitate. Partenerii nu pot moșteni bunurile celuilalt și nici nu au drepturi părintești asupra copiilor celuilalt.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: casatorii acelasi sex japonia