x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia susține că a reperat nave de război ruseşti în apropierea insulelor Taiwan şi Okinawa

Japonia susține că a reperat nave de război ruseşti în apropierea insulelor Taiwan şi Okinawa

de Redacția Jurnalul    |    01 Iul 2023   •   22:30
Japonia susține că a reperat nave de război ruseşti în apropierea insulelor Taiwan şi Okinawa

Ministerul japonez al Apărării a declarat că a observat două nave de război ale Rusiei în apele din apropierea Taiwanului şi a insulelor japoneze Okinawa în ultimele patru zile, după un anunţ similar făcut săptămâna aceasta de Taiwan.

Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că a reperat două fregate ruseşti în largul coastei sale estice şi că a trimis avioane şi nave pentru a le supraveghea.

Guvernul japonez a declarat luna trecută că activitatea militară repetată a Rusiei în apropierea teritoriului japonez, inclusiv exerciţiile comune cu forţele chineze, reprezintă o "preocupare serioasă" pentru securitatea naţională a Japoniei.

Japonia şi Taiwan s-au alăturat Statelor Unite şi Uniunii Europene în impunerea unor sancţiuni de amploare împotriva Rusiei după invadarea Ucrainei.

Ministerul japonez a declarat că două fregate din clasa Steregushchy au fost observate pentru prima dată la 70 km la sud-vest de cea mai vestică insulă japoneză Yonaguni, în prefectura Okinawa, în apropiere de Taiwan, marţi dimineaţă, potrivit Reuters.

Navele au navigat înainte şi înapoi prin apele dintre Yonaguni şi Taiwan, s-au deplasat spre est şi au fost reperate ultima dată vineri în apele dintre insulele Miyako şi Okinawa, a precizat ministerul, adăugând că Japonia a trimis două nave pentru a monitoriza navele ruseşti.

Agenţia rusă de ştiri Interfax a relatat marţi că un detaşament de nave ale Flotei ruseşti din Pacific a intrat în părţile sudice ale Mării Filipinelor pentru a îndeplini sarcini în cadrul unui exerciţiu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: japonia nave de razboi