x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia prelungește starea de urgență până la 31 mai. Nu există restricții de circulație și sancțiuni

Japonia prelungește starea de urgență până la 31 mai. Nu există restricții de circulație și sancțiuni

04 Mai 2020   •   13:20
Japonia prelungește starea de urgență până la 31 mai. Nu există restricții de circulație și sancțiuni

Premierul nipon Shinzo Abe a anunţat prelungirea stării de urgenţă până la 31 mai, după ce responsabili guvernamentali au considerat prematură ridicarea urgenţei sanitare, relatează Reuters.

"Voi prelungi până la 31 mai perioada stării de urgenţă, declarată la 7 aprilie. Sunt vizate toate prefecturile din ţară", a declarat Shinzo Abe referitor la măsurile care trebuiau să se încheie miercuri.

Şeful guvernului japonez a sugerat o posibilă ridicare a stării de urgenţă înainte de sfârşitul lunii, după o reanalizare a situaţiei în toate regiunile, prevăzută în jurul datei de 14 mai.

Ministrul responsabil de combaterea epidemiei, Yasutoshi Nishimura, a apreciat că este prea devreme pentru ridicarea stării de urgenţă.
"Numărul noilor cazuri s-a diminuat, dar, din nefericire, această descreştere nu a atins nivelurile scontate", a declarat acesta.

Starea de urgenţă în Japonia este mult mai puţin restrictivă decât în unele state din Europa şi în SUA. Permite guvernatorilor să le ceară locuitorilor din prefectura lor să rămână acasă şi unor magazine să se închidă. Însă autorităţile nu pot să impună restricţionarea libertăţii de circulaţie a cetăţenilor şi nu este prevăzută nicio sancțiune.

Numărul de paturi la terapie intensivă este estimat în Japonia la 6.500, adică 5 la 100.000 de locuitori, mai puţin de jumătate din numărul celor din Italia, arată Societatea japoneză de medicină intensivă.

Măsuri au fost luate pentru a uşura presiunea asupra sistemului sanitar, precum instalarea în hoteluri a pacienţilor diagnosticaţi cu simptome uşoare de coronavirus. 

×
Subiecte în articol: japonia stare de urgenta