x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia: Record de turişti străini în 2018

Japonia: Record de turişti străini în 2018

11 Ian 2019   •   12:55
Japonia: Record de turişti străini în 2018

Numărul turiştilor străini care au vizitat Japonia a crescut cu 8,7% anul trecut, la nivelul record de 31,2 milioane, în pofida dezastrelor naturale, a anunţat vineri Guvernul de la Tokyo, transmit DPA şi Kyodo.

Este al şaptelea an de creştere a numărului vizitatorilor străini în Japonia şi vine pe fondul sporirii activităţilor promoţionale şi al relaxării cerinţelor privind vizele pentru turişti din ţări ca India, Rusia şi Filipine, a afirmat ministrul Turismului, Infrastructurii şi Transporturilor, Keiichi Ishii.

De săptămâna aceasta, Japonia a început să colecteze taxa de plecare de 1.000 de yeni (circa 9 dolari) de la fiecare călător care părăseşte ţara. Guvernul va folosi aceste venituri pentru a promova turismul, a declarat Keiichi Ishii.

Obiectivul autorităţilor nipone este creşterea numărului de turişti străini până la 40 de milioane de vizitatori în 2020, anul în care capitala Tokyo va găzdui Jocurile Olimpice. Pentru a îndeplini acest obiectiv, autorităţile de la Tokyo au extins aeroporturile pentru companiile low-cost şi au promovat serviciile private de cazare, pentru a rezolva lipsa spaţiilor de cazare pentru turişti.

Potrivit site-ului Ministerului român al Afacerilor Externe (MAE), începând cu data de 7 ianuarie 2019, Japonia a introdus o nouă taxă pentru fiecare persoană care părăseşte teritoriul statului pe cale aeriană sau navală. Taxa Internaţională Turistică este de 1.000 yeni (aproximativ 9 dolari), fiind scutite de la plata acesteia următoarele categorii de persoane: pasagerii care călătoresc cu nave sau aeronave deţinute/operate sau prin curse charter de către stat, membrii corpului diplomatic şi consular, personalul tehnic şi administrativ acreditat în Japonia, oficialii organizaţiilor internaţionale care beneficiază de aceleaşi facilităţi ca membrii corpului diplomatic, precum şi invitaţii statului nipon sau echivalent, pe bază de reciprocitate. AGERPRES

×
Subiecte în articol: turişti străini japonia