x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia vrea să înăsprească restricțiile impuse din cauza pandemiei de COVID-19

Japonia vrea să înăsprească restricțiile impuse din cauza pandemiei de COVID-19

22 Ian 2021   •   10:14
Japonia vrea să înăsprească restricțiile impuse din cauza pandemiei de COVID-19
Sursa foto: flickr.com

Japonia vrea să impună amenzi și chiar pedepse cu închisoarea pentru persoanele care nu respectă restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii pandemiei de coronavirus, scrie AFP. Autoritățile au evitat mult timp să impună măsuri dure întrucât legislația nu permite norme care afectează drepturile și libertățile cetățenilor. 

Starea de urgență a fost impusă cu dificultate în această țară, iar deciziile privind limitarea deplasărilor și reducerea programului barurilor și restaurantelor sunt la nivel de recomandare. 

Guvernul de la Tokyo vrea să găsească un echilibru între stoparea răspândirii virusului SARS-CoV-2 și menținerea activităților economice dar premierul Yoshihide Suga este citicat pentru felul cum gestionează criza sanitară.

Cele două proiecte de lege pentru care acesta a cerut dezbateri în parlament, prevăd pedepse severe, de până la un an pentru persoanele confirmate cu COVID-19 și care refuză să fie spitalizate, dar și amenzi mari, care pot ajunge la 4.000 de euro pentru barurile și restaurantele care nu-și limitează programul de funcționare până la ora 22.00. Totuși, și aceste prevederi sunt criticate de opoziție. 

Al doilea val al pandemiei pune presiune pe sistemul sanitar nipon. Spitalele private au acum dreptul să refuze pacienții cu COVID-19, dar noile acte normavite le-ar permite autorităților locale să le interziică acest lucru.  


 

×
Subiecte în articol: japonia restricţii COVID