x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un militant palestinian din Jihadul Islamic a murit în închisoare după 87 de zile de greva foamei

Un militant palestinian din Jihadul Islamic a murit în închisoare după 87 de zile de greva foamei

de Redacția Jurnalul    |    02 Mai 2023   •   09:45
Un militant palestinian din Jihadul Islamic a murit în închisoare după 87 de zile de greva foamei
Sursa foto: Hepta

Khader Adnan, afiliat la gruparea militantă palestiniană Jihadul Islamic, a murit marți într-o închisoare israeliană după 87 de zile de greva foamei, au declarat autoritățile penitenciare israeliene, citate de Reuters.

Israelul a precizat că Adnan „a refuzat să se supună testelor medicale și să primească tratament medical” și „a fost găsit inconștient în celula sa” marți dimineața.

„Khader Adnan a fost executat cu sânge rece”, a declarat, în replică, pentru Reuters Asociația prizonierilor WAED din Gaza.

Adnan, în vârstă de 45 de ani, originar din orașul ocupat Jenin, era o figură cunoscută a Jihadului Islamic în Cisiordania, care a fost capturată de Israel în războiul din 1967. La fel ca și gruparea islamistă Hamas, Jihadul Islamic se opune acordurilor de pace între palestinieni și Israel și susține distrugerea Israelului.

Israelul l-a acuzat pe Adnan de susținere a terorismului, afiliere la un grup terorist și incitare. El a intrat și a ieșit din detenție și a făcut cinci greve ale foamei din 2004.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Jihadul Islamic greva foamei mort