x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jim Carrey l-a criticat pe Donald Trump în discursul său de la ceremonia Bafta Britannia Awards

Jim Carrey l-a criticat pe Donald Trump în discursul său de la ceremonia Bafta Britannia Awards

27 Oct 2018   •   18:00
Jim Carrey l-a criticat pe Donald Trump în discursul său de la ceremonia Bafta Britannia Awards

Actorul Jim Carrey l-a criticat pe preşedintele american Donald Trump în discursul de acceptare a premiului pentru realizări remarcabile în domeniul comediei primit vineri în cadrul galei Bafta Britannia Awards desfăşurate la Los Angeles, relatează Press Association. 

În timp ce primea premiul ''Charlie Chaplin'', în faţa numeroaselor celebrităţi din audienţă, actorul a spus glumind: "cel puţin nu venit prin poştă", referindu-se la seria de dispozitive artizanale expediate recent către mai multe personalităţi din Statele Unite. 

Actorul l-a omagiat pe Charlie Chaplin şi a spus că vedeta filmului mut a ''şi-a transformat durerea în artă. Rafinată, nemuritoare, interesantă''. 

Protagonistul filmelor ''Ace Ventura: Pet Detective'', ''Dumb and Dumber'' şi ''The Mask'' s-a lansat apoi într-un discurs înflăcărat în care i-a pomenit pe acuzatoarea judecătorului Brett Kavanaugh, Christine Blasey Ford, şi pe fostul spion britanic Christopher Steele, care a pregătit un dosar despre legăturile dintre Rusia şi Trump. 

Actorul a spus că Chaplin a criticat "capitalismul fără conştiinţă", adăugând "Şi asta este exact ce avem acum, capitalism fără conştiinţă. A arătat cum omul obişnuit este hrănit cu ajutorul instrumentelor brutale şi dezumanizante ale erei industriale". 

"A atacat politica de dreapta a vremurilor sale, cei mai mari demoni ai acesteia - ura faţă de imigranţi, dispreţul faţă de adevăr, lăcomia şi abuzul de putere. Ne luptăm şi astăzi cu aceeaşi demoni. În America, Marea Britanie şi pe tot globul", a continuat actorul. 

Carrey nu a menţionat în mod direct numele lui Trump, însă a criticat politica prezidenţială de a despărţi copiii migranţilor de părinţi la graniţă. 

"Cinismul nu este şi nu va fi niciodată o super-putere. Este fapta unui ticălos, răpirea copiilor nu este un lucru pe care îl fac marile naţiunile. Aproape jumătate dintre americani crede în acest moment că există un complot sinistru, profund diabolic. Ca să ce? Să le acordăm asistenţă medicală? Care e planul diabolic aici?", a adăugat actorul. 

"Suntem dezinformaţi în America. Emisiunile reality show au deformat imaginea eroului şi a adevărului. În seara acesta, doresc să dedic acest premiu celor care ne reamintesc de adevăratele valori, care ne amintesc de adevăr. Lui Charles Chaplin, care s-a luptat din exil cu McCarthyismul, lui Christopher Steele, care a încercat să scoată un ghimpe din piciorul unei bestii nerecunoscătoare, lui Christine Blasey Ford, lui Colin Kaepernick." 

În aplauzele furtunoase, Carrey a îndemnat oamenii să voteze la alegerile parţiale din noiembrie. 

În cadrul galei Bafta Britannia Awards, au mai fost recompensaţi actriţa Emilia Clarke din ''Game of Thrones'', Cate Blanchett, Damian Lewis, directorul studioului Marvel, Kevin Feige, regizorul peliculei ''12 Years A Slave'', Steve McQueen.

AGERPRES

×