x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jirinovski propune modelul Băsescu pentru modernizarea Rusiei

Jirinovski propune modelul Băsescu pentru modernizarea Rusiei

13 Ian 2010   •   00:00

Radicalul Vladimir Jirinovski, liderul partidului Liberal Democrat, a avut o intervenţie în Duma (Camera inferioară a Parlamentului), în care a expus ideile de reformare a legislativului rus. Modelul propus de Jirinovski seamănă izbitor cu proiectul iniţiat de Traian Băsescu, şi supus votului popular prin referendum.

Jirinovski crede vor putea fi reduse cheltuielile bugetare necesare susţinerii activităţii parlamentare prin reducerea numărului deputaţilor ruşi, mult prea mare în viziunea sa, de la 450 la 200. El afirmă că s-ar face economii importante, atât timp căt ocupaţia deputaţilor, de-a lungul unui an, se reduce la apăsarea unor butoane pentru a vota. Totodată, Jirinovski consideră Camera superioară a Parlamentului (Consiliul Federaţiei) o instanţă inutilă, care trebuie desfiinţată.

"Potrivit sociologilor, doar zece milioane de persoane din ţara noastră produc ceea ce poate fi consumat, vândut sau utilizat. Iar 100 de milioane sunt persoane care poartă epoleţi (poliţişti şi militari), deputaţi, funcţionari, care controlează aceste zece milioane!.
Un singur producător nu ar trebui să hrănească zece persoane, raportul normal fiind de 1 la 3, iar dacă acesta este de 1 la 4, ţara începe să o ia la vale", a motivat ideile sale Jirinovski într-un discurs susţinut în faţa colegilor săi deputaţi.

×
Subiecte în articol: externe