x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Joe Biden aprobă trimiterea a sute de militari în Somalia, inversând o decizie a lui Donald Trump

Joe Biden aprobă trimiterea a sute de militari în Somalia, inversând o decizie a lui Donald Trump

17 Mai 2022   •   08:20
Joe Biden aprobă trimiterea a sute de militari în Somalia, inversând o decizie a lui Donald Trump
Sursa foto: Hepta

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a emis luni seară un ordin pentru mobilizarea a sute de militari americani în Somalia, pentru operaţiuni antiteroriste, anulând astfel decizia fostului preşedinte Donald Trump privind retragerea trupelor din această ţară, informează agenţia The Associated Press.

În Somalia vor fi mobilizaţi cel mult 500 de militari americani, care nu vor participa direct la operaţiuni combatante. Misiunea are rolul instruirii membrilor serviciilor de securitate din Somalia pentru combaterea organizaţiei islamiste Al-Shabab, afiliată reţelei teroriste Al-Qaida.

"Decizia are rolul de a maximiza siguranţa şi eficienţa forţelor noastre, pentru a le permite să le furnizeze mai rapid susţinere partenerilor noştri", a declarat Adrienne Watson, purtătoarea de cuvânt a Consiliului prezidenţial pentru Securitate Naţională de la Washington.

Fostul preşedinte Donald Trump a retras cei 700 de militari americani din Somalia la finalul mandatului, în ianuarie 2021, în cadrul politicii de a pune capăt participării trupelor americane la "războaiele nesfârşite" din diverse zone ale lumii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Joe Biden