x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Joe Biden avertizează asupra folosirii armelor nucleare în Ucraina: Rusia ar deveni şi mai mult o paria în lume

Joe Biden avertizează asupra folosirii armelor nucleare în Ucraina: Rusia ar deveni şi mai mult o paria în lume

17 Sep 2022   •   19:05
Joe Biden avertizează asupra folosirii armelor nucleare în Ucraina: Rusia ar deveni şi mai mult o paria în lume

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, l-a avertizat pe Vladimir Putin asupra utilizării armelor nucleare sau chimice în Ucraina, scrie AFP.

"Aceasta ar schimba cursul războiului într-un mod nemaivăzut de la al Doilea Război Mondial. "Nu o faceţi, nu o faceţi, nu o faceţi!", a spus acesta pentru CBS. 

Totodată, el a precizat că Rusia "ar deveni şi mai mult o paria în lume, mai mult decât a fost vreodată" și a promis un răspuns "substanţial" al SUA dacă aceasta va apela la acest armament, fără să precizeze care va fi concret reacția Washingtonului. 

Între timp, forțele ucrainene au recucerit din teritorile aflate sub ocupație rusă în regiunea Harkov, cu ajutorul echipamentelor militare trimise de Statele Unite și aliații occidentali. Liderul de la Kremlin a precizat însă că ofensiva va continua "Planul nu necesită schimbări. Nu ne grăbim", a spus acesta la summitul Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai (SCO) din Uzbekistan.

 

×
Subiecte în articol: Joe Biden Vladimir Putin