x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Joe Biden condamnă cu vehemență invazia Rusiei în Ucraina

Joe Biden condamnă cu vehemență invazia Rusiei în Ucraina

25 Mai 2022   •   08:20
Joe Biden condamnă cu vehemență invazia Rusiei în Ucraina
Sursa foto: Hepta

 Preşedintele SUA, Joseph Biden, a avertizat, marţi, la summitul Organizaţiei Cvadrilaterale pentru Dialog în materie de Securitate (QUAD), că invazia Rusiei în Ucraina nu este doar o problemă a Europei, ci una de amploare "globală", denunţând "catastrofa umanitară" generată de Moscova.

Preşedintele Biden a participat marţi, la Tokyo, la summitul Organizaţiei Cvadrilaterale pentru Dialog în materie de Securitate (QUAD), un grup din care fac parte Statele Unite, India, Japonia şi Australia. Liderul SUA a condamnat vehement invazia militară rusă în Ucraina.

"Aceasta este mai mult decât o problemă europeană. Este o problemă mondială", a afirmat Joseph Biden, citat de agenţia The Associated Press.

"Parcurgem o perioadă întunecată a istoriei noastre comune. Războiul brutal şi neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei a generat o catastrofă umanitară şi au fost omorâţi civili nevinovaţi pe străzi, fiind deplasaţi milioane de refugiaţi atât în interiorul ţării, cât şi în străinătate", a adăugat Joseph Biden.

"Lumea trebuie să abordeze această situaţie şi exact asta facem", a subliniat Biden.

"Nu putem permite repetarea unui astfel de conflict în regiunea Indo-Pacifică", a afirmat, la rândul său, premierul Japoniei, Fumio Kishida, referindu-se la tensiunile dintre Administraţia Chinei şi Taiwan.

În timpul summitului Organizaţiei Cvadrilaterale pentru Dialog în materie de Securitate (QUAD), bombardiere strategice ruse şi chineze s-au apropiat de spaţiul aerian al Japoniei, iar armata niponă a mobilizat avioane de interceptare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Joe Biden