x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Joe Biden spune că națiunile arabe „sunt pregătite să recunoască pe deplin Israelul”

Joe Biden spune că națiunile arabe „sunt pregătite să recunoască pe deplin Israelul”

de Redacția Jurnalul    |    29 Mar 2024   •   13:15
Joe Biden spune că națiunile arabe „sunt pregătite să recunoască pe deplin Israelul”
Sursa foto: Hepta

Președintele american Joe Biden susține că națiunile arabe „sunt pregătite să recunoască pe deplin Israelul” pentru prima dată. În schimb, părțile implicate în conflictul din Gaza trebuie să se așeze la masa negocierilor și să discute despre varianta cu două state, israeliean și palestinian.

Președintele Joe Biden a făcut dezvăluirile joi, în timpul unui eveniment de strângere de fonduri de la New York.

Biden a spus că Arabia Saudită și alte țări arabe sunt „pregătite să recunoască pe deplin Israelul” și a vorbit despre planul post Gaza, inclusiv soluția cu două state.

„Nu voi intra în detalii acum. Dar uite, am lucrat cu saudiții și cu toate celelalte țări arabe, inclusiv Egipt, Iordania și Qatar. Ei sunt pregătiți să recunoască pe deplin Israelul, să recunoască pe deplin Israelul pentru prima dată. Dar trebuie să existe un plan post-Gaza și trebuie să existe o soluție cu două state, nu trebuie să aibă loc astăzi, dar trebuie să existe o progresie și cred că putem face asta ”, le-a spus Biden jurnaliștilor prezenți la eveniment, potrivit CNN.

Statele arabe s-au oferit să recunoască Israelul în 2002 în schimbul unui stat palestinian în Cisiordania și Gaza. Noul stat ar trebui să aibă capitala în Ierusalimul de Est. Israelul a respins propunerea.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Israel Joe Biden