x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biden cere armistițiu în Gaza: O soluție diplomatică este încă posibilă

Biden cere armistițiu în Gaza: O soluție diplomatică este încă posibilă

de Redacția Jurnalul    |    24 Sep 2024   •   19:33
Biden cere armistițiu în Gaza: O soluție diplomatică este încă posibilă

Joe Biden a vorbit, la ONU, despre nevoia unui armistițiu în Gaza. El a cerut găsirea unei soluții diplomatice în Orientul Mijlociu, înaintea escaladării conflictului.

În cadrul discursul de la ONU, președintele Joe Biden și-a îndreptat atenția către situația din Orientul Mijlociu și a punctat pe importanța finalizării termenilor unui armistițiu în Gaza. El a cerut întoarcerea ostaticilor, slăbirea controlului Hamas asupra regiunii și încetarea conflictului, informează Sky News.

„Acum este timpul ca părțile să finalizeze termenii”, a declarat Biden, adăugând că o soluție diplomatică este singura cale către securitate.

Președintele a mai spus că „războiul total nu este în interesul nimănui” și s-a arătat interesat de a preveni o escaladare a conflictului care să implice întreaga regiune.

Biden a reiterat că, deși situația este complexă, un acord diplomatic este încă posibil și esențial pentru stabilitatea pe termen lung în Orientul Mijlociu. „O soluție diplomatică este încă posibilă”, a spus Biden.

(sursa: Mediafax)

×