x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Joe Biden vine în Polonia şi participă la reuniunea aliaţilor de pe flancul estic, "Bucureşti Nouă"

Joe Biden vine în Polonia şi participă la reuniunea aliaţilor de pe flancul estic, "Bucureşti Nouă"

de Redacția Jurnalul    |    11 Feb 2023   •   08:20
Joe Biden vine în Polonia şi participă la reuniunea aliaţilor de pe flancul estic, "Bucureşti Nouă"
Sursa foto: Hepta

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, va efectua o vizită în Polonia, în perioada 20-22 februarie, şi va participa la o reuniune în Formatul "Bucureşti Nouă" (B9), a anunţat vineri seară Preşedinţia de la Washington.

"În perioada 20-22 februarie, preşedintele Joseph R. Biden se va deplasa în Polonia. Se va întâlni cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, pentru a discuta despre cooperarea noastră bilaterală, precum şi despre eforturile colective de susţinere a Ucrainei şi de consolidare a capabilităţilor NATO în sensul descurajării. Se va întâlni cu liderii din Formatul Bucureşti Nouă (B9), un grup de aliaţi de pe flancul estic, pentru a reafirma susţinerea fermă a Statelor Unite pentru securitatea Alianţei", anunţă Preşedinţia SUA, potrivit unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

"Preşedintele SUA va face declaraţii înainte de marcarea a un an de la invazia brutală şi neprovocată a Rusiei în Ucraina, abordând modul în care Statele Unite au mobilizat lumea pentru susţinerea poporului Ucrainei, în acţiunile de apărare a libertăţii lor şi a democraţiei, abordând şi modul în care va continua să fie alături de poporul Ucrainei cât timp va fi nevoie", a precizat Casa Albă.

Preşedintele Biden va evoca "importanţa determinării şi unităţii comunităţii internaţionale în susţinerea Ucrainei", a afirmat John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Joe Biden Polonia București Nouă