x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe John Sullivan şi-a încheiat activitatea de ambasador al SUA în Rusia

John Sullivan şi-a încheiat activitatea de ambasador al SUA în Rusia

05 Sep 2022   •   09:20
John Sullivan şi-a încheiat activitatea de ambasador al SUA în Rusia
Sursa foto: John Sullivan/a3

Ambasadorul Statelor Unite în Rusia, John Sullivan, şi-a încheiat activitatea şi a părăsit Moscova duminică, după trei ani de activitate, urmând să se retragă definitiv din serviciul diplomatic.

"Ambasadorul SUA în Federaţia Rusă, John J. Sullivan, şi-a încheiat activitatea de emisar şi a părăsit Moscova astăzi. Ambasadorul Sullivan a fost numit în funcţie în decembrie 2019 şi a deţinut funcţia timp de trei ani. În urma plecării, se va retrage din cariera în serviciul public, care s-a întins timp de patru decenii şi în mandatele a cinci preşedinţi, incluzând poziţii de adjunct al secretarului de Stat şi alte funcţii înalte în Departamentul Justiţiei, în Departamentul Apărării şi în Departamentul Comerţului", a comunicat Ambasada SUA din Rusia, conform postului de televiziune CNN.

Elizabeth Rood, adjunct al şefului misiunii diplomatice, va prelua poziţia de ambasador interimar până la desemnarea şi confirmarea în funcţie a viitorului titular al postului. Elizabeth Rood activează în Ambasada SUA de la Moscova din iunie şi între timp a fost desemnată ambasador în Turkmenistan.

John Sullivan a fost numit în funcţia de ambasador al SUA în Rusia în 2019 de preşedintele Donald Trump, iar preşedintele Joseph Biden i-a cerut să rămână în această poziţie.

Ambasadorul John Sullivan s-a confruntat cu provocări de amploare istorică, în contextul lansării invaziei militare ruse în Ucraina, în februarie. De asemenea, a întâmpinat o serie de probleme administrative, inclusiv reduceri de personal diplomatic.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: john sullivan