x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Misiune istorică: Agenția Spațială Europeană va căuta viață extraterestră pe lunile lui Jupiter

Misiune istorică: Agenția Spațială Europeană va căuta viață extraterestră pe lunile lui Jupiter

de Redacția Jurnalul    |    12 Apr 2023   •   21:10
Misiune istorică: Agenția Spațială Europeană va căuta viață extraterestră pe lunile lui Jupiter

Misiunea Jupiter Icy Moons Explorer, mai bine cunoscută sub numele de Juice, este o aventură de opt ani în căutarea vieții extraterestre pe lunile înghețate ale lui Jupiter. Călătoria, care va începe joi cu o lansare din Guyana Franceză, va include survolarea Pământului și a planetei Venus.

O navă spațială este pe cale să pornească într-o călătorie pentru a găsi viață extraterestră pe lunile lui Jupiter. Juice este misiunea Agenției Spațiale Europene (ESA) care va efectua observații detaliate, fără precedent, asupra gigantului gazos. Misiunea va include cercetarea sateliților săi înghețați, Ganymede, Callisto și Europa, care au fiecare oceane proprii, pentru a afla dacă ar fi putut susține viața, potrivit Sky News.

Lansarea Juice este planificată pentru joi, la ora 13.15, ora Marii Britanii. Nava va fi lansată spre cer la bordul unei rachete Ariane 5 de la cosmodromul din Guyana Franceză. Misiunea Juice va ține opt ani și va include survolarea Pământului și a planetei Venus în drumul spre Jupiter.

Lunile lui Jupiter vor fi observate cu ajutorul instrumentelor de teledetecție și geofizice, precum și cu ajutorul echipamentelor de pe navă. Aparatele vor face și observații asupra planetei Jupiter ESA va fi asistată în activitatea sa de NASA și de agențiile spațiale din Japonia și Israel.

Misiunea Juice a costat 1,4 miliarde de lire sterline. Juice își va încheia misiunea intrând pe orbita lui Ganymede, marcând astfel prima dată când o navă spațială staționează pe o altă lună decât pe cea a Pământului. Se așteaptă ca acest lucru să se întâmple în 2034 și probabil va fi un moment istoric pentru oameni și explorarea spațială.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: juice misiune jupiter