x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, prezintă, azi, primul episod din talk-show-ul său

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, prezintă, azi, primul episod din talk-show-ul său

de Mediafax    |    17 Apr 2012   •   15:20
Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, prezintă, azi, primul episod din talk-show-ul său

Primul episod din talk-show-ul prezentat de Julian Assange, care va cuprinde o serie de interviuri realizate de acesta din resedinta sa din Marea Britanie, va fi difuzat azi, de postul de televiziune rus Russia Today (RT) si pe internet, a anuntat site-ul WikiLeaks.

Comunicatul postat pe site nu precizeaza identitatea invitatilor din cele 12 episoade ale acestei emisiuni de televiziune, intitulata "The World Tomorrow", ce vor fi difuzate saptamanal.

Fondatorul site-ului WikiLeaks a realizat interviuri cu "oameni politici, revolutionari, intelectuali, artisti si vizionari", care reprezinta "unele dintre persoanele cele mai interesante si controversate din lumea actuala", se afirma in acelasi comunicat.

Julian Assange, in varsta de 40 de ani, a realizat aceste interviuri "cu un ton franc si ireverentios", de la "domiciliul sau temporar rural britanic", in care se afla plasat in regim de arest la domiciliu inca din decembrie 2010.

Australianul asteapta decizia definitiva a justitiei britanice in legatura cu cererea de extradare in Suedia, unde a fost acuzat de viol si agresiuni sexuale, pe care el le neaga.

"Activitatea mea de la WikiLeaks nu mi-a facut deloc viata mai usoara, dar ne-a oferit o platforma pentru a difuza idei care pot sa schimbe lumea", a declarat Julian Assange, citat in comunicat.

"In lume, ultimii cinci ani au fost marcati de o serie de crize economice persistente si de bulversari politice. Ele au dat nastere, totodata, unor revolutii in Orientul Mijlociu si au generat noi miscari de protest in tarile occidentale", subliniaza comunicatul WikiLeaks.

Scopul acestui talk-show este de a "capta si a prezenta unei audiente mondiale putin din acest spirit revolutionar".

Julian Assange, care asteapta verdictul Curtii Supreme din Marea Britanie asupra mandatului de arestare emis de autoritatile de la Stockholm, a respins, inca de la inceputul acestui scandal, acuzatiile de intretinere de raporturi sexuale neconsimtite care i-au fost aduse.

El se declara victima a unui complot politic organizat de Statele Unite ale Americii, care, potrivit spuselor sale, ar fi decis sa treaca la represalii, dupa ce site-ul WikiLeaks a publicat in 2010 zeci de mii de documente militare despre razboaiele din Irak si Afganistan si telegrame diplomatice americane.

×
Subiecte în articol: assange talkshow