x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jurnalişti BBC, "arestaţi şi bătuţi" în Libia

Jurnalişti BBC, "arestaţi şi bătuţi" în Libia

10 Mar 2011   •   09:14
Jurnalişti BBC, "arestaţi şi bătuţi" în Libia
155577-.jpgTrei jurnalişti ai postului BBC, care realizau reportaje din Libia, au fost "arestaţi şi bătuţi" de militari şi poliţişti libieni şi li s-a simulat execuţia, a anunţat postul britanic de radio şi televiziune, citat de AFP.

Palestinianul Feras Killani, britanicul Chris Cobb-Smith şi turcul Goktay Koraltan au fost duşi într-o cazarmă şi "supuşi unor agresiuni repetate" din partea unor membri ai armatei şi poliţiei secrete libiene, a anunţat BBC. Cei trei au fost eliberaţi după 21 de ore, în prezent fiind în afara Libiei.

"M-au lovit cu un baston, m-au lovit cu cizmele militare şi cu genunchii", a declarat unul din jurnalişti, Feras Killani.

Chris Cobb-Smith a povestit redactorului-şef al BBC pentru Orientul Mijlociu, Jeremy Bowen, că el şi cei doi colegi ai săi au fost "aliniaţi lângă un zid", ca pentru a fi executaţi.

"Am văzut un bărbat îmbrăcat în civil cu un mic pistol-mitralieră. Ni l-a pus la ceafă, la fiecare dintre noi. El mi-a pus ţeava la ceafă şi apoi a apăsat pe trăgaci, de două ori, (iar) gloanţele mi-au trecut aproape de ureche. Soldaţii au râs", a povestit Chris Cobb-Smith.

Potrivit lui Feras Killani, şi alţi prizonieri au fost supuşi abuzurilor în aceleeaşi clădire.

×