x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jurnalişti de la CNN, agresaţi de protestatari, la Cairo

Jurnalişti de la CNN, agresaţi de protestatari, la Cairo

02 Feb 2011   •   16:27
Jurnalişti de la CNN, agresaţi de protestatari, la Cairo

Realizatorul TV Anderson Cooper, angajat al postului CNN, afirmă că el şi echipa care îl însoţea au fost atacaţi astăzi, la Cairo, de susţinători ai preşedintelui egiptean Hosni Mubarak, informează CNN, citat de Mediafax.

Potrivit lui Cooper, membrii echipei de la CNN au fost îmbrânciţi şi bătuţi de mai mulţi indivizi, fiind loviţi la cap, însă niciunul nu a fost rănit grav.

Potrivit BBC News online, trei jurnalişti israelieni ce relatau despre protestele din Egipt au fost arestaţi de autorităţile egiptene, fiind acuzaţi că lucrau ca jurnalişti deşi aveau vize de turişti.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului israelian de Externe a declarat că se ştie de cazul ziariştilor arestaţi, iar Israelul a contactat autorităţile egiptene pentru a cere eliberarea acestora.

Jurnalist belgian, bruscat şi reţinut de persoane necunoscute la Cairo

Serge Dumont a fost "bruscat", "bătut", apoi "luat de persoane neidentificate îmbrăcate în civil", miercuri, în timp ce transmitea de la o manifestaţie de susţinere a lui Hosni Mubarak la Cairo, a anunţat cotidianul belgian Le Soir, pentru care lucrează, relatează AFP.

"A fost în forţă, violent. Am primit o ploaie de lovituri peste faţă. Pretindeau că sunt un susţinător al lui ElBaradei. Am fost dus apoi la militari, într-una dintre cazarme, la ieşirea din oraş", a explicat jurnalistul în cadrul unei convorbiri telefonice cu redacţia cotidianului Le Soir.

"Am primit un pahar cu apă, din Nil, ca să fac diaree. Sunt în custodia a doi militari, înarmaţi cu kalaşnikov şi baionete. Spun că voi fi dus la serviciile secrete. Îmi reproşează că sunt spion", a adăugat el, potrivit unui comunicat al Le Soir.

Serge Dumont se ocupă de Orientul Mijlociu şi transmite în mod obişnuit din Israel, pentru ziarele elveţian Le Temps şi francez Voix du Nord.

 

×