x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jurnalişti romăni hăituiţi de Voronin

Jurnalişti romăni hăituiţi de Voronin

de Vitalie Calugareanu    |    20 Dec 2007   •   00:00
Jurnalişti romăni hăituiţi de Voronin
Sursa foto: JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN/

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a susţinut ieri o conferinţă de presă la care jurnaliştii romăni şi cei care lucrează la Chişinău pentru instituţiile de presă din Romănia nu numai că nu au fost anunţaţi despre eveniment, dar nici nu au fost admişi. Citiţi şi: • Satul lui Voronin, ocupat de miliţieni

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a susţinut ieri o conferinţă de presă la care jurnaliştii romăni şi cei care lucrează la Chişinău pentru instituţiile de presă din Romănia nu numai că nu au fost anunţaţi despre eveniment, dar nici nu au fost admişi. In timp ce Voronin susţinea conferinţa de presă, ziariştii cu legitimaţii romăneşti erau "aburiţi" cu argumente banale de cei care asigurau paza Preşedinţiei.

In timpul conferinţei, o jurnalistă din Republica Moldova l-a intrebat pe preşedinte care este motivul pentru care jurnaliştilor care lucrează pentru instituţii de presă din Romănia nu li s-a permis accesul in sala de conferinţe. Şeful statului a pasat intrebarea purtătorului său de cuvănt, Natalia Vişanu, care a spus doar că "jurnaliştii străini nu au fost invitaţi", deşi in sală erau prezenţi mai mulţi jurnalişti ruşi. Vişanu a adăugat că jurnaliştii romăni cărora nu li s-a permis să intre "nu au acreditare de la Ministerul de Externe şi al Integrării". La conferinţa de presă nu au fost primiţi jurnaliştii de la Antena 3 şi Jurnalul Naţional, Radio Romănia Actualităţi, Rompres şi Prima TV. Corespondetul Radio Romănia Actualităţi avea acreditare de la MAE, dar nu i s-a permis să intre.

NEMULŢUMIRI JUSTIFICATE. "Ne-au pasat toată dimineaţa, apoi ne-au zis că toate cele 70 de locuri din sala de conferinţe au fost ocupate. Toată presa care laudă preşedintele era acolo. Cred că o să acţionez Preşedinţia in judecată", a spus corespondentul Prima TV din Chişinău, Petru Terguţă.

Voronin continuă să susţină că este preşedintele tuturor, dar refuză să fie preşedintele romănilor din Republica Moldova. Cu toate acestea, şeful statului a fost evaziv in privinţa relaţiilor bilaterale cu Romănia. Solicitat să explice motivele expulzării recente a doi diplomaţi romăni, Voronin i-a sfătuit pe curioşi "să se adreseze organelor competente" şi a declarat că el "nu este obligat să dea explicaţii".

Vitalie Călugăreanu, Chişinău

Citiţi şi: • Satul lui Voronin, ocupat de miliţieniÂ

×
Subiecte în articol: externe voronin