x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kalman Miszei: Poziţia Moldovei faţă de diferendul Transnistrean prezintă interes la Viena

Kalman Miszei: Poziţia Moldovei faţă de diferendul Transnistrean prezintă interes la Viena

22 Oct 2009   •   00:00

Poziţia noilor autorităţi de la Chişinău prezintă interes pentru toate ţările participante la negocierile privind soluţionarea diferendului transnistrean, prevăzute la 6 noiembrie la Viena, a declarat reprezentantul special al UE în R. Moldova, Kalman Miszei, relatează Omega.



"Noua guvernare este în curs de elaborare a poziţiei sale faţă de diferitele aspecte ale reglementării. Eu cred că va fi interesant pentru toţi participanţii să o cunoască", a declarat Mizsei, subliniind că, "întrucât aceasta va fi prima întâlnire la care vor participa reprezentanţi ai noii puteri de la Chişinău, tocmai acest lucru va da o conotaţie şi mai importantă discuţiilor". De asemenea, Mizsei a adăugat că oficialii europeni se aşteaptă ca "partea transnistreană să se prezinte activ şi pozitiv şi să participe constructiv la discuţii".

La negocierile în format "5+2", aprobat în 2005, participă cele două părţi implicate, Republica Moldova şi Transnistria, mediatorii Rusia, Ucraina şi OSCE şi observatorii Uniunea Europeană şi Statele Unite. Ultima întâlnire în acest format a avut loc în iunie.

×
Subiecte în articol: externe