x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Katherine câştigă teren

Katherine câştigă teren

de Anca Aldea    |    05 Aug 2009   •   00:00
Katherine câştigă teren
Sursa foto: /Reuters

Curtea Supremă din Los Angeles a recunoscut luni validitatea testamentului pe care Michael Jackson l-a întocmit în vara lui 2002 şi i-a oferit custodie definitivă mamei artistului, Katherine Jackson.



Testamentul fusese motiv de nemulţumire pentru mama lui Michael, Katherine Jackson, care spera să obţină o parte din controlul asupra moştenirii lăsate de fiul său.

Astfel că decizia Curţii Supreme îi menţine în atribuţii pe cei doi executori testamentari desemnaţi în testamentul redactat în urmă cu şapte ani, informează AFP. Avocatul John Branca şi producătorul John McClain, care fuseseră numiţi administratori temporari ai averii lui Michael, vor continua, o dată cu decizia anunţată luni de Curtea Supremă, să gestioneze bunurile Regelui muzicii pop.

Testamentul nu a fost contrazis de avocaţii Katherinei Jackson, deşi aceasta se plânsese în cursul săptămânii trecute că este prea puţin implicată în administrarea bunurilor fiului său, informează AFP, citată de Agerpres. Mama are mâinile legate - contestarea testamentului duce, conform unei clauze stipulată în testament, la pierderea celor 40 de procente din moştenirea lăsată de fiul său.

La 11 august Curtea Supremă va susţine o serie de audieri pentru a fi studiate detaliile contractului pe care l-a semnat Michael Jackson cu firma AEG Live, promotorul celor 50 de concerte pe care cântăreţul urma să le susţină la Londra.

Tot luni, înalta instanţă din metropola americană i-a acordat mamei lui Michael Jackson custodia definitivă a celor trei copii rămaşi fără tată. Prince Michael (12 ani), Paris (11 ani) şi Blanket (7 ani) au locuit în ultimele luni alături de bunicii lor, la reşedinţa acestora din Encino, California. După moartea cântăreţului, la 25 iunie, copiii au rămas în grija temporară a bunicii, însă tot justiţia este cea care face lumină asupra custodiei, ca şi în cazul împărţirii averii.


DEBBIE A RENUNŢAT
Debbie Rowe, femeia care i-a născut lui Michael primii doi copii - Prince Michael şi Paris, a dorit iniţial să lupte în justiţie pentru custodia copiilor săi. Într-un circ mediatic, ea a apărut la televiziunile americane afirmând că va încerca toate mijloacele să-l îndepărteze pe Joe Jackson, tatăl artistului, de Paris şi Prince Michael. "Îmi vreau copiii înapoi", a spus ea, promiţând că va dovedi, cu ajutorul testelor ADN, că este mama biologică a celor doi. Într-un târziu, Debbie a renunţat la dreptul matern şi a încheiat un acord cu mama lui Michael Jackson prin care acceptă să renunţe la copii în beneficiul bunicii. A obţinut drept de vizită, modalităţile în care Debbie îşi va vedea copiii urmând să fie stabilite cu ajutorul unui psiholog pentru Prince Michael şi Paris.

×
Subiecte în articol: externe michael jackson testament