x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim se joacă cu focul. Coreea de Nord va lansa noi sateliți, va construi drone militare și avertizează asupra unui război

Kim se joacă cu focul. Coreea de Nord va lansa noi sateliți, va construi drone militare și avertizează asupra unui război

de Redacția Jurnalul    |    31 Dec 2023   •   12:40
Kim se joacă cu focul. Coreea de Nord va lansa noi sateliți, va construi drone militare și avertizează asupra unui război

Phenianul intenționează să lanseze noi sateliți de spionaj, să construiască drone militare și să își sporească arsenalul nuclear în 2024, iar Kim Jong Un a declarat că „politica SUA face ca războiul să devină inevitabil”.

Coreea de Nord a promis să lanseze trei noi sateliți de spionaj, să construiască drone militare și să își sporească arsenalul nuclear în 2024, în timp ce liderul Kim Jong Un a declarat că „politica SUA face ca războiul să devină inevitabil”, a relatat duminică presa de stat de la Phenian, relatează Reuters.

Kim a atacat Washingtonul în cele cinci zile de reuniuni ale partidului în care s-au stabilit obiectivele economice, militare și de politică externă pentru anul viitor.

Discursul liderului nord-coreean vine înaintea unui an în care vor fi organizate alegeri atât în Coreea de Sud, cât și în Statele Unite.

Experții prevăd că Phenianul va menține o campanie de presiune militară pentru a avea „un efect de pârghie” în jurul alegerilor prezidențiale americane din noiembrie, arată sursa citată.

„Phenianul ar putea aștepta alegerile prezidențiale americane pentru a vedea ce poate cumpăra cu provocările sale de la următoarea administrație”, a declarat Leif-Eric Easley, profesor de studii internaționale la Universitatea Ewha Womans din Seul.

Administrația președintelui american Joe Biden afirmă că este deschisă la discuții, dar a impus noi sancțiuni, în timp ce Coreea de Nord a continuat să efectueze mai multe teste cu rachete interzise de sancțiunile ONU. De asemenea, SUA au intensificat exercițiile militare și au desfășurat inclusiv submarine cu arme nucleare și portavioane în apropierea peninsulei coreene.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: kim coreea de nord