x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tensiuni crescânde în Pensinsula Coreeană. Kim Jong Un vrea producerea în masă a armelor nucleare tactice. Reacția Seulului

Tensiuni crescânde în Pensinsula Coreeană. Kim Jong Un vrea producerea în masă a armelor nucleare tactice. Reacția Seulului

de Redacția Jurnalul    |    01 Ian 2023   •   20:35
Tensiuni crescânde în Pensinsula Coreeană. Kim Jong Un vrea producerea în masă a armelor nucleare tactice. Reacția Seulului
Sursa foto: Hepta

Președintele nord-coreean Kim Jong Un vrea să treacă la producția în masă a armelor nucleare tactice din cauza amenințărilor Coreii de Sud și a Statelor Unite, transmite CNN.

"Trebuie să producem arme nucleare la nivel de masă", a spus acesta, precizând că este nevoie de rachete balistice intercontinentale pentru a putea contraataca rapid. 

"Dacă încearcă să le folosească, regimul lui ia sfârșit", a replicat Coreea de Sud.

În weekendul trecut, Phenianul a testat un sistem balistic de mari dimensiuni care poate lansa multiple focoase nucleare (MLRS), cu dimenisiuni de 600 mm, în timp ce majoritatea celor existente în lume au 300 mm. Totodată, au fost lansate mai multe rachete balistice cu rază scurtă de acțiune în sudul Capitalei. 

Kim Jong Un a anunțat că 30 de astfel de sisteme vor intra în dotarea armatei. 

El a mai spus în ajunul Anului Nou că Seulul a devenit "dușman indubitabil" iar principalul său aliat, SUA, au crescut presiunea asupra Coreii de Nord prin desfășurarea de mijloace militare în zonă. 

Coreea de Nord a efectuat 37 de teste în 2022, cele mai multe realizate vreodată. 

De celaltă parte, Ministerul Apărării din Coreea de Sud spune că declarațiile liderului de la Phenian au fost făcute într-un "limbaj provocator, care dăunează grav păcii și stabilității" și a îndemnat la oprirea dezvoltării armamentului nuclear. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×