x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim Jong-Il, amator de pizza

Kim Jong-Il, amator de pizza

14 Aug 2004   •   00:00

Dictatorul nord-coreean, Kim Jong-Il, este o persoana retrasa si despre care se stiu putine lucruri.

ANA ILIE

Ce se stie, de exemplu, este ca liderul micutului stat comunist este mare amator de hamburgeri. Mai nou, postul public britanic de televiziune BBC l-a descoperit pe Ermanno Furlanis, expert in computere si bucatar cu jumatate de norma la Institutul de Pizza din nordul Italiei, omul care l-a hranit cu pizza pe liderul comunist.

TELEFONUL. Un bucatar foarte important in breasla i-a cerut lui Furlanis sa participe la o demonstratie culinara "intr-o tara din Orientul Indepartat", care s-a dovedit ulterior a fi Coreea de Nord. Furlanis a acceptat fara sa stie ce il astepta. Ajuns la Phenian, i s-a facut un examen medical atat de amanuntit incat aproape ca l-a speriat.

INVATACEII. Apoi a fost transferat la o baza militara, unde misiunea sa principala a fost sa-i invete pe trei ofiteri din armata nord-coreeana sa-i pregateasca lui Kim Jong-Il o veritabila pizza italiana. Spre suprinderea italianului, cei trei erau atat de dornici sa invete, incat au propus la un moment dat sa numere maslinele asezate in neoranduiala pe blatul de coca si sa masoare distantele dintre ele, cu scopul de a-si "perfectiona" abilitatile culinare.

L-A VAZUT. Momentul culminant al calatoriei nord-coreene a lui Furlanis a fost atunci cand a descoperit ca toata pizzeria sa de acasa fusese transferata la bordul unui vas urias ancorat la malul marii. Furlanis a inceput sa faca pizza la cuptorul sau adus tocmai din Italia, cand agitatia care i-a strabatut pe nord-coreeni i-a atras atentia spre un omulet cu ochelari patratosi care urca la bord. "Nu stiu sigur daca era el", povesteste cu candoare Furlanis despre singura data in viata cand l-a vazut pe Kim Jong-Il, comunistul amator de pizza.

×
Subiecte în articol: externe pizza